22.1.2021 Kasvovesien merkitys ihonhoidossa

Minulta usein kysytään että mikä merkitys kasvovedellä on ja tarviiko sitä käyttää ihonhoidossa. Aikaisemmin ajateltiin että kasvovesi on puhdistuksen viimeistelijä, jossa on mukana myös huokosia supistavaa alkoholia. Nykyään kasvovesi on enemmän alkoholiton hoitovesi, joka antaa iholle tehokkaasti kosteutta ja edesauttaa hoitovoiteiden imeytymistä ihoon.

Kasvoveden voi levittää käsin iholle taputtelemalla tai suihkuttamalla reilusti kevyenä suihkeena, jolloin se pääsee iholle tehokkaasti vaikuttamaan ja pehmentämään nopean imeytymiskykynsä ansiosta. Kun iho on valmiiksi kosteutettu ja vastaanottavainen, seerumit ja hoitovoiteetkin imeytyvät nopeasti ihon sisään. Jos iho on pintakuiva tai kuiva kasvovettä kannattaa levittää useita kerroksia kasvoille ja kaulalle antamaan tehokkaasti kosteutta.

Hyviä hoitovesiä löytyy Ekopharman Vadelma, Herukka ja Tyrni hoitolinjoista. Vadelma kasvovesi on suihkutettava hoitovesi ihon nopeaan kosteuttamiseen ja raikastamiseen. Sitä voi suihkuttaa myös päivällä meikin päälle, jos iho tuntuu kiristävältä.

Herukka kasvovesi rauhoittaa ja kosteuttaa herkkää, atooppista , ärtynyttä ihoa. Herukkavesi kannattaa levittää käsin iholle kerrostaen. Se pehmentää ja rauhoittaa ja valmistelee ihon hoitovoiteille.

Tyrni kasvovesi on aikuiselle iholle uudistava, kosteuttava, kirkastava hoitovesi. Tyrni hoitovesi kannattaa myös ehdottamasti levittää iholle käsin kerrostaen. Tekee ihosta pehmeän, heleän ja vastaanottavaisen hoitotuotteille.

Seka- rasvoittuvalle iholle Ekopharmalta löytyy myös Karpalo kasvovesi, jolla on tulehdusta hillitsevä antimikrobinen vaikutus. Karpalo kasvoveden voi suihkuttaa kasvoille suihkeena tai pyyhkiä vanulla. Pintakuivalle sekaiholle voi Karpalosuihkeen lisäksi käyttää myös Vadelma kasvovettä kosteuttamaan ja estämään ihon kuivumista.

Kasvovesi levitetään tai suihkutetaan iholle heti ihon puhdistamisen jälkeen ennen seerumia ja hoitovoidetta. Kasvovesi kannattaa sisällyttää päivittäiseen ihonhoitoon yhtä tärkeänä tuotteena kuin puhdistustuote tai hoitovoide. Autan mielelläni sinua löytämään ihollesi sopivimmat hoitotuotteet.ja vastaan sinua askarruttaviin kysymyksiin.


Pimenevän ajan kasvohoidot

Pimenevä ja viilenevä päivä kuivattaa ja sameuttaa ihoa ja aiheuttaa haasteita ihonhoitoon. Erilaiset kosteuttavat, elvyttävät kasvohoidot sekä puhdistavat, kirkastavat hoidot ovat loppusyksyn ja alkutalven suosituimpia hoitoja. Syksy on myös ihanteellinen aika aloittaa sarjahoitoja, joita ei suositella tehtäväksi aurinkoiseen aikaan.

Mikroneulaus, joka on hyvä tehdä sarjahoitona, kannattaa aloittaa juuri näihin aikoihin vuodesta. Mikroneulaus tehdään sähköisellä mikroneulauskynällä. Mikroneulausta voidaan tehdä monenlaisiin ihon tarpeisiin. Hoito on tehokas kiinteyttämään ihoa sekä häivyttämään arpia ja juonteita. Suosittelen otettavaksi noin viiden kerran sarjana, jonka jälkeen ylläpitohoito noin kuukauden välein.

Kasvohoidon valitseminen on usein hankalaa, koska hoitoja on monia erilaisia. Mikä hoito olisi minun iholle sopivin on usein heräävä kysymys. Hoitoon tullessasi valitsen ihollesi sopivimman hoidon ja hoidossa tehtävät tuotteet, jotta hoito olisi mahdollisimman tehokas ihosi tarpeisiin.

Erittäin tärkeä asia tähän aikaan vuodesta on kiinnittää huomio kotihoitotuotteisiin. Oikeanlaiset, omalle iholle sopivat ihonhoitotuotteet auttavat ihoa pysymään pehmeänä ja joustavana talven pakkastenkin aikaan. Autan mielelläni löytämään ihollesi sopivat kotihoitotuotteet.

Tervetuloa rentoutumaan ihaniin hoitoihin.Kasvojumpalla kiinteyttä iholle

Suosittelen usein kasvohoidon yhteydessä kotona tehtävää säännöllistä kasvojumppaa. Samoin kuin kehon muutkin lihakset myös kasvolihakset surkastuu ellei niitä käytä monipuolisesti. Päivittäisen ihonhoidon yhteydessä tehtynä jumppa ei vie paljon aikaa.

Säännöllinen kasvojumppa parantaa kasvojen verenkiertoa ja aineenvaihduntaa, jolloin ihosolujen ravinnonsaanti ja ihon väri paranee. Kasvojumppa vahvistaa ja kiinteyttää kasvojen lihaksia. Lisäksi se nuorentaa ihoa ja vähentää stressin aiheuttamaa lihasjännitystä kasvojen lihaksissa.

Kasvojumppaa on hyvä tehdä useamman kerran viikossa eri lihaksiin kohdistuvilla liikkeillä. Hyviä liikkeitä löytyy netistä kuvien kera useita. Toistoja kannattaa tehdä 10-15 krt / liike. Välillä kannattaa pitää myös välipäiviä, jolloin kasvolihakset saa palautua. Rohkeasti vain testaamaan erilaisia liikkeitä peilin eteen..